tirsdag den 11. august 2015

Have og sidste bemærkninger

Dette bliver højest sandsynligt det sidste indlæg her på bloggen. Vi er nu ved at have boet i huset i 4 måneder. Tiden er gået stærkt og vi er faldet godt til i det nye nabolag. De sidste ting ved huset er færdige, og nu mangler vi kun at få opsat nogle OSB plader i skuret (har fået det isoleret) - dette bliver højest sandsynligt næste forår (eller til vinter, hvis jeg kommer til at gå at kede mig alt for meget).

Efter vi flyttede ind i huset har vi fundet nogle små fejl. Heldigvis har HusCompagniet og deres underleverandører været hurtige til at få disse løst. Fejlene vi fandt var følgende:
  • Lampeudtag i stue virkede ikke
  • Emhætte sugede ikke optimalt (kontraspjæld gik imod rør pga. knæk)
  • Gummiliste over dør sad løs
  • Udendørs udtag til lamper var ikke sat til (dog ikke en fejl ifølge Uggerly)
Der var aldrig problemer med at udbedre fejlene, og de fik det også lavet indenfor en tilfredsstillende tidsperiode (indenfor én uge). Ellers er vi meget tilfredse med det hus vi har fået opført. Én ting vi dog ville ønske vi havde lavet anderledes er den franskedør mellem køkken og stue. Denne kunne vi godt være foruden, således vi kunne have lavet en større gennemgang, så vi kunne slå vores spisebord ud i fuld længde, når vi har mange gæster (pt. kan vi slå det ud så der kan sidde 12 ved bordet).

Et at de større projekter vi har haft gang i er have og fliseanlæg. Dog havde vi hyret RP Kabel og Anlæg til at hjælpe med det, så det var begrænset, hvor meget fysisk arbejde vi selv skulle lave. Rene (RP Kabel og Anlæg) leverede en fremragende service, og trods den første tidsplan der slet ikke holdt (grundet vejret) blev arbejdet udført til tiden. Der var nogle småting undervejs vi ikke var helt tilfredse med, de blev udbedret uden diskussion. Vi er blevet rigtig tilfreds med resultatet, og til sidst i dette indlæg, kan I finder billeder heraf.

Rene kommer igen engang til efteråret, og hjælper os med at plante hæk. Dette bliver bøg (skal det være i følge lokalplan), og vi regner med en 2-3 rækker, så vi får en dejlig tæt hæk, og den får forhåbentligt også nemmere ved at stå i mod den hårde vesten vind.

Én af de ting der har overrasket os siden vi flyttede ind er vinden. Der er tryk på i sådan et nybyggerkvarter, hvor den blæser uhindret igennem folks haver. Vi havde taget en smule højde herfor ved at placere vores skur, så det skærmede til terrassen. Havde dog ikke regnet med at den gang mellem skur og hus ville forstærke vinden så meget som den gør, derfor har vi efterfølgende fået lavet en skydedør, således vi kan lukke af. Herved kan vi lave dejlig læ når vi ønsker det :-)

Tak fordi I læste med! Har I spørgsmål til processen eller andet, er I velkommen til at lave en kommentar, og jeg skal få det besvaret så hurtigt som muligt.




Bagsiden af skur ud mod terrassen

Den omtalte skydedør

Slutter helt tæt, når den er lukket


Terrassen. Vi valgt at lave 2 faste bede til diverse blomster. Herved kan vi også lave lidt afskærmning, indtil hækken kommer op.

Den overdækket terrasse, her er der næsten altid læ. Næste år håber vi på en lidt bedre sommer, så vi kan nyde morgenmaden her lidt oftere

Kig fra det østlige hjørne af vores grund

Har lavet en mindre skråning op mod skel, her skal der plantes hæk

Kig fra vej og ind over græsplænen. Her skal der ligeledes plantes hæk i skråningen
Indkørsel


Kig fra det vestlige hjørne

I det stykke fra den vestlige facade og ud mod vejen valgte vi at så græs

Fra vej og kig ned langs den nordlige facade op mod naboens grund.
Vi valgt en 40x40 grå flise med en 20x40 sort "flisebort". Der ligger en stribe af 20x40 hele vejen omkring huset.


15 kommentarer:

  1. Hej,
    Vi skal lige i gang med at bygge et hus og er lidt i tvivl om placering af vinduer i stuen.. Det ligner lidt jeres, altså et dobbeltvindue mod syd (Det ligner jeres er mod syd..). Hvordan er lyset i jeres stue? Er det nok?

    Mvh
    Carsten

    SvarSlet
    Svar
    1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

      Slet
    2. Hej Carsten

      Lyset er ganske fint, vi har dog også en dobbelt sektion ud mod den overdækket terrasse, som du kan se på billederne. Der er hverken for lyst, eller for mørkt :-)

      Slet
  2. Hej,

    Jeg er interesseret i at høre om I selv har lavet skydedøren, mellem jeres hus og skur, eller hvem der har lavet den. Vi står nemlig med det samme problem med meget træk og har gået med tanker om en skydedør.

    Vh Lizette

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lizette

      Vi fik en lokal tømre til at lave den. Vi havde hentet tilbud ind fra 2 tømrer, den første ville have 13.000,- og ham vi endte med at vælge ville have 4.500,- (så skulle vi selv male). Så valget var ikke svært :-) Overvejede selv at lave den efter første tilbud på de 13.000,- og var begyndt at finde materiale, hvilket løb op i omkring 3.500,-

      Kan kun anbefale løsningen, vi er rigtig glade for vi fik den monteret.

      Slet
  3. Hvem fik i så til og lave den til den billigste pris? Og sjovt vores er lige lavet færdig ude i Frejlev i haven og har ikke setid andre med vores løsning med fliser. Men render så over jeres der er ens med vores.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej

      Hvis du mener haven så blev det RP Kabel og Anlæg fra Aalborg Ø (står også i indlægget). Mener du derimod skydedøren, så blev det Jens Sørensen (lokal Nibe tømrer). Angående fliser, så valgt vi faktisk denne, da vi havde fået anlagt ny have i vores gamle huse med den samme, og vi var rigtig glade for den løsning. Håber jeg også i er/bliver ;-)

      Slet
  4. Hvem fik i så til og lave den til den billigste pris? Og sjovt vores er lige lavet færdig ude i Frejlev i haven og har ikke setid andre med vores løsning med fliser. Men render så over jeres der er ens med vores.

    SvarSlet
  5. Hej,

    Min kæreste og jeg er ved at bygge og vi kan lide jeres mursten. Kunne vi vide hvilken type det er? :)
    Vi kan faktisk også lide jeres ide om terrasse (det med bede for blomster). Er i stadivæk glade for det? :)
    Mvh,
    Kim og Maria

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Maria

      Stenen hedder Bison og er fra Strøjer Tegl (http://strojertegl.dk/rgpg-portfolio/b430-bison/)

      Vi er stadig rigtig glade for vores have, og de 2 bede vi valgte at lave. Bedene skærmer en smule af mod vind, indtil hækken engang er blevet højere (går nok en 10 år...), og så er de super nemme at holde.

      Held og lykke med byggeriet

      Slet
    2. Tusind tak for svaret! :)
      Vi skal vælge vores mursten inden for de næste 2 uger så det bliver spændende!!

      Slet
  6. Hej.
    Hvordan er Jeres mur så nu lidt tid efter? Tænker på Salpeter udtræk?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Kim

      Den er ganske fin. Der er stadig lidt hist og pist, men er sikker på det nok skal forsvinde nu her til sommer, hvor solen forhåbentligt kommer frem :)

      Har været ude et par enkelte gange og børste (med en stiv børste) de steder det var værst. Noget der har taget max en halv time.

      Så den information vi fik angående disse udtræk har holdt stik - det er noget der forsvinder med tiden.

      Slet
  7. Hej. Fedt hus i har fået lavet jer:)

    Hvor meget har i givet for at få anlagt fliser og have ?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej

      Tak for det :)

      Vi kom af med omkring 110.000,- Det dækker så over bortkørsel af overskudsjord (omkring 300m2), planering, grubning, græs, fliseanlæg og hækkeplanter (mener der blev plantet omkring 1000 styk bøg). Det dyreste tilbud vi fik, lød på omkring 200.000,-

      Slet